HockeyNews
PLUS

"Freddan" uppmickad: "Han är engagerad – och gapig"

(4480) Fredrik Andersson
Henrik Sjöberg /Hockeynews.se

Publicerad: 18 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Nykomlingarna har överraskat i SHL – men just nu är siktet inställt på att studsa tillbaka efter förra veckans dubbelförlust.

Rögle på hemmaplan i kväll och nere i Ängelholm på lördag.

HockeyNews.se mickade upp Timråtränaren Fredrik Andersson under sista ispasset inför kvällens första möte.

SHL i samarbete med ATG 

Timrå ligger på en åttondeplats i tabellen med tolv inspelade poäng, samma antal som Mora och Luleå strax ovanför.

En mer än godkänd start för nykomlingarna i SHL.

HockeyNews.se är på plats i Timrå och fokuserar närmare på huvudtränaren Fredrik Andersson – under lagets sista ispass, inför den första mötet av två mot Rögle den här veckan, bar Andersson en mikrofon på isen.

– Han är väldigt engagerad. Gapig. Han driver på väldigt bra. Han försöker vara runt laget och är social. Han frågar hur det är med oss och försöker ha en nära relation vilket är bra tycker jag, säger Timråforwarden Mattias Guter.

Fredrik Andersson avslutade sin aktiva karriär i Timrå och tog över som huvudtränare inför säsongen – som slutade med avancemang till SHL.

– Jag har fått med mig en del från olika tränare jag sett och haft en egen idé efter vad jag kändes själv som spelare och vad jag tyckte var bra. Det är det jag har plockat fram nu och hoppas att det ska fortsätta bra framöver, det har lyckats så här långt, säger Andersson.

• Hur blir man en bra istränare?

– Ja, det är olika filosofier från tränare till tränare men för mig handlar det om engagemang. Få killarna att driva där ute och gå med hög intensitet i alla övningar. Det är det jag försöker bygga mina isträningar på. Just energin i träningarna tror jag är viktigt att istränaren tar fram, säger Andersson.

Nu förbereder sig Timrå inför veckans dubbelmöte mot Rögle. Förra veckan slutade med två förluster på bortaplan, mot Linköping och Djurgården.

– Vi har pratat om vårt försvarsspel. Släpper man in sju mål finns det saker man måste göra bättre. Vi var för långt ifrån i vårt försvarsspel och vi gjorde lite för många individuella misstag. Vi tappar puckar på fel ställen och såna matcher kommer tyvärr men det är något vi måste rätta till. Gör vi fyra mål på bortaplan ska vi få med oss en pinne, säger Timråtränaren.

Spelarna ser fram emot att komma in i NHK arena igen och spela inför hemmafansen.

– Det är skönt att vi får rond ett på hemmaplan nu mot Rögle. Det ska bli kul att spela inför hemmafansen också, det känns som att det var längesedan nu. Vi vill studsa tillbaka efter förlusterna nu, säger Mattias Guter.

Se hela klippet när Andersson är uppmickad i spelaren.

SHL i samarbete med ATG 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!